Vodosprema „Podpeć“ i priključni cjevovodi

Vodosprema „Podpeć“ ( volumena  100 m3) na koti 378 m.n.m. i priključni cjevovodi predstavljaju infrastrukturnu građevinu namijenjenu poboljšanju vodoopskrbnog sustava područja Podpeć. Predviđena je u neposrednoj blizini postojeće vodospreme „Pašalići“ (koja se isključuje iz sustava) i služiti će za prihvat i reguliranu distribuciju vode prema potrošačima smještenim u zaseocima Pašalići, Grubišići i Marasi u naselju Tučepi.

Voda se u vodospremu dovodi iz pravca izvorišta „Orašje“, putem postojećeg dovodnog cjevovoda DN 50 mm, duljine cca 1,6 km.

Iz vodospreme se voda dalje distribuira prema potrošačima putem dva odvodna cjevoda DN 50 mm, svaki duljine 90 m i koji će se izgraditi do mjesta priključka na postojeću opskrbnu mrežu.

Ciljevi projekta su: unapređenje pouzdanosti i redovitosti usluge izgradnjom odgovarajućih kapaciteta vodospreme, povećanje učinkovitosti distribucije vode u sustavu instalacijom mjerno regulacijske opreme i unapređenje sustava protupožarne zaštite.

Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja je osiguran iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.. kroz mjeru 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, na način što je iznos potpore iz proračuna EU 85 % ukupnog iznosa, a ostatak od 15 % iz proračuna RH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,6 mln. Kn., od čega potpora (nepovratna sredstva) iznosi cca. 1,1 mln.kn., dok je preostali iznos ulaganja uglavnom PDV (neprihvatljivi troškovi).

 

 

                      

Odjeli

Protokol:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Javna nabava:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Reklamacije:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Računovodstvo:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tehnički sektor:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Kontakt info

Vodovod d.o.o. Makarska

Vrgorska 7a
21300 Makarska
Hrvatska